Cartofi mozaic

img_0786

Ingrediente:

  • 4 cartofi roşii
  • 2 cartofi dulci (1 mic, 1 mare)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1 conservă ciuperci champignon (230 gr)
  • 1 ceapă albă mică
  • sare, vegeta naturală, cimbru uscat
  • ulei de măsline

Aceste ingrediente sunt orientative, eu am scris aproximativ ce am folosit pentru o tavă yena 20/30 cm. Practic, ingredientele trebuie să fie în proporţii variabile, în funcţie de vasul în care alegeţi să gătiţi.

Aşadar, primul pas… tăiem cartofii felii mai groase şi amestecăm cu usturoiul pisat, precum în imagine:

img_0780

Apoi, adăugăm celelalte ingrediente: ardeiul şi ceapa se taie rondele, iar ciupercile se presară la dimensiunea din conservă/borcan (eu nu am folosit o conservă întreagă, ci aproximativ 80% din ea…). Desigur, legumele pot fi tăiate şi după preferinţe. Totul se aranjează frumos, astfel încât să se întrepătrundă oarecum.

După această etapă, facem sosul. Într-o cană gradată am pus 300 ml apă, apoi 1 linguriţă Vito (vegeta naturală), 1 linguriţă sare de mare fină, 1 linguriţă cimbru uscat, 1 lingură ulei de măsline. Totuşi, mi s-a părut un pic cam sărată mâncarea, probabil trebuia să adaug ceva mai puţină sare. Deci, condimentele şi sarea – după gust şi în funcţie de vasul ales, iar cantitatea de lichid ar trebui să acopere vasul până pe la jumătatea acestuia.

Turnăm lichidul peste legume…

img_0784

Totul merge la cuptor (încălzit în prealabil), sub capac, pentru 30-40 de minute sau până se înmoaie cartofii. Se pot lăsa sub capac 30 minute si apoi fără capac, pentru rumenire, cât mai este nevoie.

Poftă bună şi sănătoasă!🙂